AWS en Verizon samen in 5G Edge Cloud Computing

GSM-mast antenne GSM

Verizon kan als een van de eerste bedrijven ter wereld 5G network edge computing aanbieden. Dit is te danken aan een samenwerking met AWS, onderdeel van Amazon, die de twee bedrijven tijdens AWS Re:Invent hebben aangekondigd.

Verizon zal de nieuwste dienst van AWS, AWS Wavelength, gebruiken om ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om toepassingen in te zetten die een bijzonder lage latency vereisen voor mobiele apparaten die 5G gebruiken. Op dit moment vindt in Chicago een pilot plaats waarin AWS Wavelength gekoppeld is aan Verizons edge compute platform, 5G Edge. Deelnemers zijnde wereldwijde videogame-uitgever Bethesda Softworks en de National Football League (NFL). In 2020 wordt deze proef uitgebreid naar andere locaties in de VS.

Door gebruik te maken van AWS Wavelength en Verizon 5G Edge, kunnen ontwikkelaars gebruiksmodellen maken waarin latency cruciaal is. Voorbeelden hiervan zijn machine learning die gekoppeld is aan de edge, autonome industriële apparatuur, slimme auto's en steden, internet of things, en ar en vr. Om dit te bereiken, biedt Verizon 5G Edge mobiele edge computing en een hoge-volumeverbinding tussen gebruikers, apparaten en toepassingen. AWS Wavelength laat klanten de delen van een applicatie die een zeer lage latency vereisen aan de rand van het netwerk implementeren en vervolgens aansluiten op het volledige scala aan clouddiensten die in AWS draaien.

Verizon maakt daarbij downloadsnelheden mogelijk die vele malen sneller zijn dan typische 4G-netwerken. 5G zal ook het aantal apparaten dat binnen dezelfde geografische gebieden is te ondersteunen drastisch verhogen en de netwerk-latency naar mobiele apparaten sterk verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-05T09:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.