Esri maakt kaartsoftware gratis wegens corona

mapping GIS geosoftware map

In het licht van de coronacrisis heeft het Amerikaanse Esri beslist zijn mapping- en kaartsoftware tijdelijk gratis aan te bieden. Het aanbod geldt enkel voor publieke en private organisaties die de pandemie van de Covid-19-ziekte bestrijden.

ESRI maakt geo-informatiesoftware, software die kaarten en datasets combineert en er data-analyse op loslaat. Op die manier krijgen organisaties inzichten in bijvoorbeeld activiteiten op locaties en goederenstromen.

Om gezondheidsinstanties en andere organisaties te helpen, verstrekt Esri een gratis zes maanden durend ArcGIS Online-abonnement. Daarin zit een template met voorbeelden, materialen en configuraties om snel een ArcGIS Hub-omgeving in te zetten. Dat is te gebruiken om websites te bouwen voor het visualiseren en analyseren van de crisis. 

‘Esri heeft altijd prioriteit gegeven aan het bijstaan van gemeenschappen tijdens grootschalige noodsituaties en natuurrampen’, zegt Jack Dangermond, Esri's oprichter en voorzitter. ‘De afgelopen 25 jaar heeft ons Disaster Response Program gegevens, software, configureerbare applicaties en technische ondersteuning voor noodhulpoperaties geleverd. We beschouwen het als een onderdeel van onze missie om deze diensten gratis te leveren in deze tijd van nationale crisis.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-20T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.