Finse intranetbouwer Happeo haalt 11 miljoen euro op

Geld groei financieel

Het van oorsprong Finse intranetplatform Happeo heeft een investering van bijna 11 miljoen euro (12 miljoen dollar) opgehaald in een Serie A-ronde onder leiding van de Nederlandse investeringsmaatschappij Inkef. De financieringsronde stelt Happeo, met kantoren in Helsinki en Amsterdam, in staat de productontwikkeling te versnellen en de teams in Nederland, Finland, Roemenië en de VS uit te breiden.

Happeo's platform lost een veelvoorkomend probleem van intranetten op: lage gebruikspercentages.

Het platform mag zich daarop verheugen in grote populariteit. Zo scoorde het de afgelopen twaalf maanden gemiddeld vijftig procent in de verhouding tussen dagelijks en maandelijks actieve gebruikers, de maatstaf voor sociale platformen. Door de toename in werknemers die vanuit huis werken, heeft het platform de afgelopen maanden een stijging waargenomen van berichten die binnen het platform worden verzonden – van 500.000 naar meer dan 2,5 miljoen.

Nieuwe type intranet

Happeo wil met het geld een nieuw type intranet introduceren. Die aanpak manifesteert zich in integraties met toonaangevende communicatietools zoals Slack en G Suite. Het bedrijf zal in de komende maanden ook integreren met Zoom. Deze integraties moeten leiden tot een allesomvattend platform waarbinnen medewerkers communiceren, samenwerken en zakelijke apps direct kunnen koppelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-22T10:40:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.