Capgemini en Audi starten joint venture XL2

auto in de regen

Het consultancybedrijf Capgemini en Audi zijn een joint venture gestart: XL2. De twee partijen gaan ondersteuning bieden bij de digitale transformatie op het gebied van SAP S/4Hana en clouddiensten. XL2 zal dat voornamelijk voor Audi en de overige merken van Volkswagen doen.

XL2 gaat end-to-end digitale productie mogelijk maken en omvat alle centrale processen, inclusief productieplanning, logistiek, financiën, onderhoud, kwaliteit en materiaalbeheer. De eerste aandachtsgebieden voor Audi zijn SAP-projecten voor productie en databeheer, maar ook de ontwikkeling van cloud-applicaties.

Het hoofdkantoor van XL2 is gevestigd in het Duitse Heilbronn, dicht bij de Audi-fabriek in Neckarsulm. Die biedt een ideale test- en toepassingsomgeving voor it-oplossingen rond digitale productie.

‘XL2 is een spannend nieuw merk dat zich binnen de markt onderscheidt door een flexibele startup-cultuur te combineren met de ervaring en capaciteiten van twee marktleiders’, zegt Markus Winkler van Capgemini. ‘De mensen van XL2 zullen de digitale transformatie binnen de auto-industrie vormgeven met de meest geavanceerde technologieën. We zijn blij onze krachten met Audi te kunnen bundelen.’

XL2 wil binnen vijf jaar een slagvaardig team opbouwen om in de toekomst meer projecten te kunnen bedienen. Het bedrijf zegt daarvoor al op zoek naar SAP-consultants, softwareontwikkelaars, data-analytici en data-ingenieurs, van net afgestudeerden tot ervaren experts. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-04T08:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.