Hoeveel steeg e-commerce tijdens lockdown?

Webwinkel

Dat e-commerce ging profiteren van de lockdownmaatregelen in de voorbije maanden, dat was duidelijk. Maar met hoeveel stegen de online-verkopen in ons land?

Een stijging met bijna de helft (49 procent). Zoveel gingen de verkopen via internet in België in april de hoogte in, in vergelijking met april vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Statbel.

In maart ging het om een toename met bijna 32 procent, in vergelijking met maart 2019. Dat alles als gevolg van de lockdownmaatregelen als gevolg van de Covid-19-crisis.

Winnaar

E-commerce (officieel heet de categorie 'detailhandel via postorderbedrijven of via internet') is hiermee de (logische) winnaar, omdat veel fysieke winkels gesloten waren. Pas vanaf midden april mochten bijvoorbeeld de doe-het-zelfzaken en tuincentra terug openen.

Naast de grote internationale spelers als Bol.com gingen ook lokale handelaars (vaak voor het eerst) over tot e-commerce. Een federatie als Feweb, dat de digitale kmo’s verenigt, sprak bijvoorbeeld over een ‘Belgische e-commerce-boom’ die voor haar leden vaak nieuwe projecten opleverde.

Verliezer

Volgens Statbel kende het gehele volume van de verkopen, met uitzondering van de brandstoffen, een daling van twaalf procent ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar.

De grootste daling werd in april, door Statbel, overigens waargenomen in de sector 'textiel, kleding en schoeisel', namelijk een daling van 81 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-08T10:22:00.000Z William Visterin