Adobe en BNP Paribas in partnerships met IBM

Handen

De bank BNP Paribas en softwareontwikkelaar Adobe hebben twee aparte partnerships afgesloten met IBM. BNP Paribas gaat het IBM Cloud for Financial Services gebruiken. Adobe gaat samen met IBM en Red Hat de digitale transformatie van bedrijven versnellen.

Het bankenplatform van IBM bestaat al langer. Vorig jaar was Bank of America de eerste om ervan gebruik te maken. De IBM Cloud for Financial Services biedt een combinatie van wettelijke compliance-, beveiligings- en databeschermingsvereisten, waarmee de financiële dienstensector wordt geconfronteerd. Doordat reguliere cloudplatforms doorgaans niet aan dat soort vereisten voldoen, zijn ze meestal alleen geschikt voor de algemene infrastructuur en opslag.

Het platform is gebouwd op de public cloud van IBM, met Red Hat Open Shift-technologie. Het biedt de voordelen en flexibiliteit van een publieke cloud, maar in een veilige omgeving waar banken hun applicaties en workloads kunnen hosten, zo maakt IBM zich sterk.

Adobe

Naast de komst van BNP Paribas, kondigt IBM ook aan dat het bedrijf met Adobe een strategisch partnerschap afsluit om de digitale transformatie van organisaties te versnellen. De bedoeling is om bedrijven uit gereguleerde sectoren, zoals het bankwezen en de gezondheidszorg, in staat te stellen meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden.

Daarnaast moet het partnerschip ook kaderleden ondersteunen bij de digitalisering. Steeds vaker merken chief marketing officers en chief digital officers dat ze de verantwoordelijkheid dragen voor kritieke bedrijfs- en klantdata. Met name voor deze leidinggevenden is de noodzaak om gegevens te beschermen en tegelijkertijd een goede klantervaring te bieden van het grootste belang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T13:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.