Winkelpersoneel Colruyt krijgt smartphone

Supermarkt kassa

Alle 12.000 winkelmedewerkers van de supermarktketen Colruyt hebben van het bedrijf een Samsung-smartphone gekregen. De investering van zeventien miljoen euro moet van Colruyt een meer innovatieve, ‘connected store’ maken.

Sinds kort krijgen alle winkelmedewerkers een persoonlijke smartphone op het werk, als een persoonlijk communicatietoestel. De keuze viel op de Samsung Galaxy XCover 4S. De operatie kadert in de ambitie van de groep om meer digitalisering in de winkelformules te introduceren en verder te evolueren naar een ‘connected store’. Zo kan de service aan klanten verbeterd worden en de efficiëntie omhoog.

In een eerste fase worden de apparaten stapsgewijs ingevoerd bij Colruyt, op latere termijn moet ook het personeel van andere winkelformules (Bio-Planet, Spar) van een smartphone worden voorzien. In totaal gaat het om 16.000 mensen.

Digitalisering

Colruyt zegt dat dit een nieuwe stap is in de verdere digitalisering van zijn winkels, een weg die het bedrijf al een tijd geleden insloeg met onder andere elektronische prijsetiketten en productherkenning voor groenten en fruit. Er liep in oktober 2019 al een testproject in de Colruyt-winkel van Ninove om het gebruiksgemak en de degelijkheid van de smartphone te testen. Eind vorig jaar startte de uitrol met zevenhonderd toestellen in de Colruyt-winkels in de Leiestreek. Door de coronacrisis liep deze vertraging op, maar momenteel zijn alle winkels en hun medewerkers voorzien van een toestel.

Momenteel wordt het apparaat nog vooral ingezet voor taken waar vroeger een PDA voor werd gebruikt, zoals het opvragen van productinformatie. Later zal het voor medewerkers ook mogelijk worden om via de toestellen met elkaar te chatten. Daarna wordt telefonie-mogelijkheid opgenomen, waardoor er onderling en met klanten gebeld kan worden. Er wordt ook bekeken om de eigen apps van Colruyt te installeren (Collect & Go, MyColruyt, Xtra,…) zodat winkelpersoneel makkelijker in contact kan komen met klanten en hen deze apps kan uitleggen.

Binnen het project wordt ook gewerkt aan de organisatie om het beheer van de vele apps en de duizenden toestellen efficiënt te kunnen aanpakken en te beheren op groepsniveau. Deze beheersorganisatie zal ook de uitrolprojecten van de andere winkelformules van de groep ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-23T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.