Consensys koopt blockchainplatform JP Morgan

Het Amerikaanse Consensys, maker van software voor blockchain-toepassingen, heeft Quorum overgenomen, een opensource-blockchainplatform gebaseerd op Ethereum. De verkoper is de Amerikaanse grootbank JP Morgan. Tegelijk investeert JP Morgan ook in Consensys.

De geruchten dat JP Morgan en Consensys aan het praten waren over Quorum gaan al van begin dit jaar mee. Quorum is een opensource-blockchainplatform gebaseerd op Ethereum en mikt op zakelijke gebruikers. Onder meer Komgo, een platform voor de handel in grondstoffen, en Covantis, dat de handel in landbouwproducten afhandelt, zijn op Quorum gebouwd. JP Morgan zelf zet Quorum al in voor de JPM Coin, zijn eigen cryptomunt, en zijn Interbank Information Network, een betalingsnetwerk waarmee banken onderling communiceren.

Consensys zal zijn bestaande ‘protocol engineering roadmap’ samenvoegen met Quorum, waarbij het beste van beide codebases wordt gebruikt. Alle protocoltechnologie bij Consensys zal onder het merk Consensys Quorum vallen en ontwikkelaars zullen de mogelijkheid hebben om hun onderliggende technologie-stack te kiezen. Quorum blijft ook opensource en compatibel met de andere blockchain-producten van Consensys, zoals de financiële en commerciële applicatiesuite van Codefi.

JP Morgan van zijn kant wordt klant van de functies en diensten van Consensys die op Quorum worden ingezet, maar zal ook een bijkomende investering in het bedrijf doen. Hoeveel die bedraagt, is niet meegedeeld.

Consensys werd opgericht in 2014 door Joseph Lubin, een van de mede-oprichters van Ethereum. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in New York en kantoren in Washington en San Francisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.