PA Consulting trekt nieuwe eigenaar aan

deal handen schudden overeenkomst contract

Na vijf jaar financieel ondersteund te zijn door vermogensbeheerder The Carlyle Group komt PA Consulting in andere handen. De Amerikaanse investeerder Jacobs neemt een belang van 65 procent; 35 procent van de aandelen is in handen van het personeel. Onder de hoede van de nieuwe eigenaar wil het Britse adviesbureau verder gaan met het plegen van overnames, met name in de VS.

The Carlyle Group stapte in 2015 bij PA Consulting in als meerderheidsaandeelhouder en vindt het na vijf jaar tijd voor een exit. Met de steun van deze investeerder nam het adviesbureau zeven bedrijven over die vooral actief zijn op het snijvlak van innovatie, productontwerp en klantbehoeftes.

Met Jacobs als nieuwe eigenaar aan boord zet het adviesbureau deze koers voort, gericht op de versnelling van de internationale groei, met name in de VS. De eerste aankoop is vandaag al gemeld: het Amerikaanse Cooper Perkins. Dat is een product- en technologieontwikkelingsbureau dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van sterk geïntegreerde elektromechanische apparaten, onder andere in de zorgsector.

PA is opgericht in 1943 en levert internationaal advies- en technologiediensten, onder meer op het gebied van ict, aan bedrijven en overheden. In Nederland is het bureau in Utrecht gevestigd. Bij het adviesbedrijf werken wereldwijd zo'n 3200 man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-02T10:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.