Cadence Design Systems neemt VUB-spin-off over

Partners handen

Het Amerikaanse, beursgenoteerde softwarebedrijf Cadence Design Systems neemt Numeca over. Deze VUB-spinoff levert software waarmee productontwikkelaars de stromingsleer op hun ontwerpmodellen kunnen toepassen. Stromingsleer is de wetenschap die de beweging van vloeistoffen en gassen beschrijft.

Numeca ontwikkelt software voor de toepassing van stromingsleer bij het ontwerpen van bijvoorbeeld vliegtuigen, auto’s of schepen. De VUB-spinoff wordt beschouwd als een wereldwijd belangrijke speler op het gebied van deze zogenoemde ‘computational fluid dynamics (CFD)’- software. Onder meer de NASA, ArianeGroup, Honda en Ford maken er gebruik van.

Numeca werd opgericht in 1992, onder impuls van professor Charles Hirsch, de verantwoordelijke voor de vakgroep Stromingsmechnanica van de VUB. ‘Oorspronkelijk verrichtten we behoorlijk wat onderzoek voor rekening van het Europees Ruimteagentschap (ESA) in het licht van het toenmalige Hermes-project, dat evenwel nooit werd gerealiseerd’, zei hij in een interview met De Vlaamse Ondernemer uit 2013. ‘De softwareontwikkelingen die we verder deden op vlak van stromingsmachines, energieproductie, aandrijvingen, … mondden uit in contacten met en concrete vragen van de industrie om met de software aan de slag te gaan. Dat vormde de aanleiding tot de oprichting van Numeca.’

Cadence is een Amerikaanse bedrijf dat automatiseringssoftware pakt voor elektronische ontwerpen, alsook hardware voor het samenstellen van elektronische systemen. Het is dertig jaar oud en bedient een brede waaier van bedrijven uit de automobielbranche, telecom, lucht- en ruimtevaart, industrie en gezondheidszorg. Hoeveel Cadence betaalt voor Numeca is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-27T21:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.