Sitecore doet overnames in de VS en Ierland

Partners handen

Het van oorsprong Deense Sitecore, gespecialiseerd voor software voor het beheren van customer experiences, heeft twee bedrijven overgenomen: het Ierse Boxever en het Amerikaanse Four51. Beiden bouwen oplossingen voor digitale marketeers en e-commerce.

Sitecore werd twintig jaar geleden opgericht en maakt tools om redactionele en commerciële content te beheren en te publiceren via digitale kanalen. Boxever is een op saas gebaseerd zogeheten customer data platform voor besluitvorming en experimenten. Het biedt een volledig overzicht van klanten, geavanceerde segmentatie en realtime besluitvorming en experimentmogelijkheden. Bedrijven kunnen de tools inzetten om klantinteracties relevanter en meer betrokken te maken, klantgegevens vast te leggen, te combineren, te activeren en gepersonaliseerde ervaringen op maat te leveren.

De tools van Four51 geven bedrijven dan weer de mogelijkheid om snel en gemakkelijk digitale winkelervaringen op te zetten die de klanttevrenheid en -loyaliteit versterken. Het platform vormt een aanvulling op de bestaande b2c-commercemogelijkheden van Sitecore.

Miljard

De acquisities zullen naar verwachting eind deze maand al worden afgerond. De financiële voorwaarden worden niet bekendgemaakt. Na voltooiing zullen de toplui van beide bedrijven leidinggevende functies binnen Sitecore op zich nemen.

Sitecore zegt ook te investeren in de groei van de hoofdkantoren van Boxever in Dublin en Four51 in Minneapolis. Het bedrijf kreeg medio januari een enorme sloot geld (ruim een miljard euro) van een investeerder (hoogstwaarschijnlijk EQT) voor de expansieplannen van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T18:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.