Delaware lanceert accelerator

De Belgische it- en business-consultant Delaware gaat een eigen, externe startup-accelerator beginnen. Dfund, zoals deze werd gedoopt, zal elk jaar zes product-ideeën uit de technologische of industriële sector ondersteunen. Geïnteresseerde startups kunnen zich online inschrijven.

Dfund moet een accelerator worden waar zowel medewerkers van Delaware als partijen buiten Delaware terecht kunnen. De accelerator zal op zoek gaan naar nieuwe, schaalbare oplossingen die matchen met de activiteiten van Delaware en deze verder ontwikkelen. Het bedrijf wil daarbij meer zijn dan enkel een financier. Goede ideeën zullen zowel met cash als met ‘slim kapitaal’ ondersteund worden: opleidingen, toolkits en partnerships, gedeelde financiële en juridische ondersteuning en diensten zoals leiderschapsontwikkeling, productmanagement en technologische strategie. Na de versnelling, de lancering en de opschaling van project, blijft Delaware ook op lange termijn betrokken. 

Het team achter Dfund richt zich op initiatieven die zich al in eerste fase bewezen hebben en waar sprake is van ervaring in management, verkoop en oplevering. De projecten worden enkel gesteund als er ook een externe, professionele investeerder mee aan boord komt. Over een periode van ongeveer zes maanden worden de geselecteerde startups bijgestaan door de Delaware-experts. Voor elk initiatief wordt een plan op maat opgesteld, met concrete mijlpalen en worden twee vaste mentors van Delaware aangesteld. 

Een eerste selectie van kandidaten gebeurt tijdens een pitch-sessie op 22 april. De drie beste kandidaten mogen zich dan opmaken voor steun. Inschrijven hiervoor kan nog tot 15 maart, via deze website. Deze herfst komt er een tweede editie waar opnieuw drie bedrijven zullen gesteund worden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T10:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.