Samsung trekt miljardeninvestering in chips op

Het Zuid-Koreaanse Samsung gaat zijn investeringsprogramma in niet-geheugenchips stevig optrekken, van 96 naar 130 miljard euro over zeven jaar. Dat meldt Reuters. De Zuid-Koreaanse regering gaat de investeringen ook steunen met verhoogde belastingaftrekken.

Samsung kondigde in 2019 al een groot investeringsprogramma aan voor niet-geheugenchips, waarmee het bedrijf rivalen als TSMC en Qualcomm naar de kroon wil steken. Het wereldwijde tekort aan chips noopt het bedrijf echter die plannen te versnellen en uit te breiden. Onder meer autofabrikanten, producenten van gameconsoles en televisieproducenten hebben last van een tekort aan chips en kunnen hun producten daardoor slecht leveren. 

Samsung zal met het geld onder meer een derde productielijn bouwen in zijn fabriek in Pyeongtaek. Die moet tegen eind 2022 klaar zijn en zal zowat drie voetbalvelden groot worden. 

Samsung is niet de enige Zuid-Koreaanse chipfabrikant die plannen heeft om zijn productie op te trekken. Meer dan 150 bedrijven en bedrijfjes uit het Aziatische land hebben daarvoor in totaal zo’n 370 miljard euro klaargezet tussen vandaag en 2030, zegt Korea Semiconductor Industry Association. Ook de overheid doet een duit in het zakje. Naast de hogere belastingaftrekken, heeft Seoul ook meer dan 720 miljoen euro uitgetrokken in goedkope leningen om bedrijven hun chipproductie te laten verhogen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.