The Reference zet in op slimme brillen

smart glasses

Het Amerikaanse Magnetrol Ametek, specialist op vlak van meetinstallaties voor gas en olie, zet voortaan smart glasses in om klanten in realtime inspecties te laten mee volgen en het werk van inspecteurs efficiënter te laten verlopen. De uitrol is in samenwerking met het digitale agentschap The Reference.

De komst van de coronapandemie zorgde ervoor dat klanten van Magnetrol Ametek vaak niet ter plaatse konden zijn tijdens de inspectie. Om hen een accuraat beeld te geven, werden video's en foto's genomen om de controle te documenteren. Dit vertraagde niet alleen het inspectieproces, ook vond er geen realtime-interactie plaats tussen klant en inspecteur. Het bedrijf ging aan tafel zitten met The Reference om een oplossing uit te werken die zowel het contact met de klant bevordert als de samenwerking tussen inspecteurs ter plaatse en hun collega's op afstand faciliteert.

Door smart glasses te gebruiken, wordt het mogelijk om een livevideo-feed ter beschikking te stellen, gecombineerd met een geluidsverbinding tussen klant en inspecteur. Er werd gekozen voor de Iristick Essential-technologie. Hiermee kunnen klanten vanop afstand de controle bijwonen zonder fysiek op de site aanwezig te zijn. Momenteel loopt er een testproject dat moet toelaten om de huidige interface te evalueren en extra vereisten in kaart te brengen.

Ook na de pandemie kan deze technologie z’n meerwaarde bewijzen. Zo reduceert het papierwerk omdat alles voortaan op beeld vastligt en daardoor meteen gedocumenteerd is. Als dit een succes blijkt, is de smart glasses-technologie verder uit te rollen binnen de organisatie. Deze zou dan bijvoorbeeld ook z’n nut kunnen bewijzen voor interne opleidingen en kwaliteitscontrole. Samen met The Reference volgt Magnetrol Ametek de impact van deze innovatie op en kijkt het naar verdere potentiële use-cases. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-10T09:08:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.