Nutanix en Red Hat spannen samen

Partners handen

De Amerikaanse cloudspecialist Nutanix gaat nauw samenwerken met IBM-dochter Red Hat. OpenShift en Red Hat Enterprise Linux zullen daarbij volledig ondersteund worden op Nutanix’ virtualisatieplatform Acropolis HyperVisor. In de toekomst zullen de twee ook samen producten gaan ontwikkelen.

Vanaf nu zal OpenShift de ‘geprefereerde’ keuze worden voor Kubernetes op Nutanix’ platform, Nutanix HCI (hyperconverged infrastructure) wordt volledig ondersteund op Enterprise Linux en OpenShift. Het installeren van OpenShift op Nutanix zal in de toekomst ook veel gemakkelijker worden, zegt Red Hat, zodat het een bijna volledig geautomatiseerd proces is. 

Red Hat en Nutanix willen de samenwerking over langere tijd uitsmeren en ook toekomstige producten beter op elkaar afstemmen. Dat moet het voor klanten gemakkelijker en sneller maken om tools van beide fabrikanten in te zetten. Ook de klantenondersteuning groeit naar elkaar toe. De support wordt nauwer geïntegreerd zodat gebruikers sneller en met minder gedoe zijn te helpen.

De samenwerking tussen Nutanix en Red Hat lijkt vooral concurrent VMWare in het vizier te nemen op de container- en Kubernetes-markt. Voorlopig is VMWare nog de nummer een in de markt voor enterprise Kubeternetes, maar de combinatie Nutanix-Red Hat wordt een geduchte uitdager. Vorig jaar sloot Nutanix ook al een overeenkomst met Microsoft om Nutanix-clusters op Azure aan te bieden en om Nutanix HCI on premise-infrastructuur met Azure te integreren, waaronder Azure Kubernetes Service. Die oplossing zit nog in ‘private preview’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-13T11:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.