Xiaomi maakt slimme elektrische voertuigen

Dit artikel delen:

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft een nieuw dochterbedrijf opgericht: Xiaomi EV, Inc. De bedoeling is om slimme, elektrische auto’s te gaan bouwen en op de markt te brengen. Daarvoor zijn driehonderd werknemers aangetrokken.

De aankondiging dat Xiaomi zich met elektrische wagens gaat bezighouden, werd door oprichter Lei Jun in maart van dit jaar gedaan. Nu heeft het bedrijf het officiële startschot gegeven. In de komende tien jaar wil Xiaomi naar schatting in totaal 8,5 miljard euro investeren in elektrische voertuigen, met een initiële investering van 1,3 miljard euro. Jun zal het team zelf leiden en is benoemd als de wettelijke vertegenwoordiger van Xiaomi EV, Inc.

Nadat de aankondigingen van de plannen stroomden er zowat 20.000 cv’s binnen van mensen die bij Xiaomi aan de slag wilden. Daarvan zijn ongeveer driehonderd kandidaten weerhouden. Momenteel houden die werkkrachten zich vooral bezig met consumentenonderzoek en inspecties, ze voerden ruim tweeduizend interviews uit en bezochten meer dan tien branchegenoten en partners. Wie die partners precies zijn, laat Xiaomi in het midden. 

Xiaomi kondigde vorige week ook de overname aan van Deepmotion Tech, dat zich richt op autonoom rijden. Hun werknemers vervoegen de 16.000 r&d-ingenieurs die momenteel bij Xiaomi aan het werk zijn, al werken die lang niet allemaal aan auto’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-02T10:22:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.