IBM bereidt bedrijven voor op klimaatverandering

Dit artikel delen:

IBM heeft zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aangekondigd, een op ai gebaseerd softwarepakket dat organisaties kunnen in zetten ter voorbereiding op klimaatverandering. Met de suite is de complexiteit van milieu-compliance en de rapportage hieromtrent aanzienlijk te verminderen.

Met EIS krijgen organisaties inzicht in welke impact ze hebben op de planeet. Deze suite is de eerste in zijn soort die op deze manier kunstmatige intelligentie, metrologische data, analyse van klimaatrisico's en een CO2-boekhouding combineert. De tool kan ook analyses over klimaatrisico's en die CO2-boekhouding maken.

EIS is beschikbaar als een saas-tool en telt verschillende mogelijkheden. De software kan retailers ondersteunen die zich willen voorbereiden op ernstige verzend- en voorraadverstoringen als gevolg van slechte weersomstandigheden. Het kan ook zijn dat retailers de milieurisico’s willen inschatten voor hun (toekomstige) magazijnlocaties. EIS kan ook energie- en nutsbedrijven helpen met het bepalen waar hoogspanningsleidingen moet worden aangebracht en in welke gebieden ze de meeste risico’s lopen op natuurrampen zoals bosbranden of overstromingen. Supermarkten krijgen dankzij EIS dan weer een duidelijker beeld van hoe koelsystemen bijdragen aan hun totale uitstoot van broeikasgassen.

De Environmental Intelligence Suite is ten slotte te integreren met andere suites van IBM, waaronder de Maximo Application Suite om bedrijven te helpen de levenscyclus van kritieke bedrijfsmiddelen te beschermen en te verlengen en de Supply Chain Intelligence Suite om duurzamere en veerkrachtigere supply chains op te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T10:24:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.