HP en Deloitte sluiten 3D-pact voor maakindustrie

HP stapt in 3D-printing met productiesysteem voor fabrikanten

HP Jet Fusion 3D-printer

Hardwareleverancier HP en consultancybureau Deloitte kondigen een samenwerking aan op het vlak van 3D-printsystemen voor grote productieomgevingen. HP koppelt zijn Jet Fusion 3D-printtechnologie-oplossingen aan Deloitte’s wereldwijde klantennetwerk in de productiesector. De samenwerking start in de VS en wordt vervolgens uitgebreid naar andere continenten.

Deloitte beschikt over een wereldwijd netwerk binnen de maakindustrie en grote productiebedrijven. Bij de begeleiding en advisering over digitalisering, procesverbetering en transformaties van de supplychain wordt steeds vaker gekeken naar 3D-oplossingen.

Het Jet Fusion 3D-aanbod van HP bestaat uit verschillende 3D-printers die van verschillende soorten vloeibaar basismateriaal driedimensionale voorwerpen kunnen printen. De 3D-printers worden bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van prototypen, maar ook voor de vervanging van onderdelen. De samenwerking is primair gericht op grote productie-omgevingen.

Het doel is om bedrijven met behulp van 3D-printtechniologie sneller producten te laten ontwerpen en produceren. Door een efficiëntere productieprocessen moeten de productiekosten omlaag gaan, de time-to-market versneld worden en de afvalproductie verminderen.

BMW en Nike

Op dit moment werken bedrijven als BMW, Johnson & Johnson en Nike al met 3D-printoplossingen voor bijvoorbeeld prototypen en het vervangen van onderdelen.

Volgens de samenwerkende partijen heeft de wereldwijde productiemarkt een omvang van twaalf biljoen dollar en zijn de bedrijven die actief zijn op die markt steeds meer op zoek naar snelle en dynamische productie-oplossingen zoals 3D-printers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-28T09:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.