The Reference doet Amerikaanse overname

samenwerking

Het digitale agentschap The Reference uit Gent neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Karbyn uit New York over. Voor The Reference is het een logische volgende stap, na de opening van een kantoor in Manhattan vorig jaar.

Met de overname wil het The Reference zijn voetafdruk op de Noord-Amerikaanse markt vergroten. Het bedrijf bevestigt meteen zo ook zijn groeiambitie als een wereldwijde digitale partner. The Reference en Karbyn hebben samen zo’n 150 mensen op de loonlijst staan. De vestigingen in Gent, Antwerpen en New York blijven behouden.

Beiden ondernemingen helpen organisaties bij hun digitale transformatie, vooral op het raakpunt van marketing en technologie. De focus ligt op strategie en branding, web- en mobiele ontwikkeling, en marketingautomatisering.

‘We zijn enthousiast om onze nieuwe vrienden van Karbyn te verwelkomen’, zegt The Reference-ceo Anja Capelle. ‘Ze voegen expertise toe aan ons aanbod voor digitale transformatie en werken voor klanten zoals Ascap en Dealertrack. Vandaag halen we 8 procent van onze omzet in de Noord-Amerikaanse markt; met deze overname zou dit in 2018 moeten stijgen tot het drievoudige.’

The Reference werd in 2007 een deel van Emakina Group. Het is Emakina die nu het volledig eigendom van Karbyn overneemt, via zijn dochteronderneming The Reference. Hoeveel Emakina voor Karbyn veil heeft, wordt niet bekendgemaakt, wel dat de definitieve waarde van de transactie gebaseerd zal zijn op de operationele resultaten van Karbyn tot 2022.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-12T13:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.