Voo in zee met Chinese netwerkleverancier ZTE

ZTE ondertekent contract met VOO

ZTE heeft een contract getekend met Voo voor de volledige virtualisatie van de 'mobile core' en de digitale transformatie van het netwerk van het bedrijf. De gsm-afdeling Voo Mobile wordt nu nog als Light MVNO gerund, via Telenet op het Orange-netwerk.

De ondertekening van het contract gebeurde op het Mobile World Congress in Barcelona. Voo is eigendom van de Belgische kabelbedrijven Nethys en Brutele en bedient klanten in Brussel en Wallonië met internet, vaste telefonie en digitale, interactieve tv. Al in december vorig jaar maakte ZTE het exclusieve bod aan Voo bekend voor een digitaal transformatieprogramma van Light naar Full MVNO. Voo kan zo zijn vaste en mobiele kernnetwerken samenvoegen en zijn activiteiten eigenhandig ontwikkelen. Het contract van Voo met Telenet over het gebruik van het Orange-netwerk loopt immers eind dit jaar af. Vanaf dan zal er gebruik gemaakt worden van het Base-netwerk dat Telenet heeft overgenomen.

Als onderdeel van dit programma levert ZTE een volwaardige virtualisatieoplossing die gebaseerd is op ZTE's zelf ontwikkelde hardware en Ceph-opslagoplossingen. Het is het eerste contract voor de Chinezen in de West-Europese high end-markt. ZTE levert bijna dertig v-apps, een volledige reeks van netwerkelementen zoals v-cn en v-as, inclusief end-to-end virtualisatieoplossingen voor alle componenten van hardware, nfvi-platform en VNF tot Mano.

‘Wij zijn verheugd om met ZTE samen te werken aan een van ons grootste transformatieprogramma’s’, zegt Christian Vyncke, cto van Voo. ‘Wij geloven dat wij dankzij de flexibiliteit, de knowhow, de toewijding en de state-of-the-art-technologie van ZTE onze doelen definitief op de meest efficiënte manier zullen bereiken.’ Tot nu heeft ZTE meer dan 320 commerciële toepassingen en commerciële labs wereldwijd gerealiseerd en heeft het nauw met grote netwerk-operators samengewerkt bij de inzet van gevirtualiseerde netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-28T10:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.