Smile neemt Drupal-specialist Adyax over

Deal handen schudden overname

Smile, de Franse specialist in open source-diensten, heeft het eveneens Franse webagentschap Adyax overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Drupal-projecten. Het is de tweede grote investering van Smile sinds de intrede van het investeringsfonds Eurazeo.

Adyax heeft zo’n 350 mensen in dienst en werkt voor bedrijven als Disney, Ipsos, Carrefour en LVMH. Het draait een omzet van dertien miljoen euro. Het is betrokken bij de levering van digitale diensten van strategie en design tot levering en ondersteuning. Smile heeft zo’n dertienhonderd mensen in dienst en haalt een omzet van 84 miljoen euro.

Het fusiebedrijf Smile-Adyax wil binnen drie jaar digitaal marktleider in Europa worden en een omzet van tweehonderd miljoen euro genereren. De synergieën zullen geleidelijk worden geïmplementeerd in alle bedrijfsonderdelen van de groep: Digital/E-business, Business Apps, Infrastructure en Embedded/IoT, zo melden de partijen. Begin dit jaar nam Smile ook al het Zwitserse digitale agentschap Virtua over.

Europese digitalisering

‘We zijn erg blij dat we onze twee bedrijven bijeen kunnen brengen’, zegt Marc Palazon, ceo van Smile. ‘We volgen de activiteiten van Adyax al bijna acht jaar op de voet. Adyax is snel gegroeid, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke kernwaarden: respect voor de klant, kwaliteit en een zeer hoog niveau van deskundigheid. Onze industriële en zakelijke synergieën liggen voor de hand. Samen creëren we een nieuwe Europese digitale speler met bijna zeventienhonderd experts. We willen open source laten uitgroeien tot de primaire motor van de Europese digitalisering.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.