Nokia Bell schrapt 107 banen in Antwerpen

Ontslag afscheid opstappen

Tegen eind 2019 zullen bij Nokia Bell in Antwerpen 107 werkplaatsen verdwijnen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op een ondernemingsraad. Volgens de vakbonden maakt de ontslagronde deel uit van een Europees strategisch plan van Nokia, waarin digitalisering en kostenbesparing de hoofdrol krijgen.

Bij Nokia Bell telt iets meer dan 1.400 werknemers. Het is de bedoeling zoveel mogelijk personeel een nieuwe baan te geven en het aangekondigde jobverlies te beperken. Het bedrijf heeft ook 55 vacatures openstaan. Bij een eerdere ontslagronde in 2016 kreeg de helft van de 126 personeelsleden waarvan de baan verloren ging een nieuwe job in het bedrijf.

In Finland heeft Nokia zowat 350 jobs in het vizier, zes procent van de zesduizend. In Frankrijk staan 460 jobs op de tocht. Wereldwijd wil het bedrijf zo’n zevenhonderd miljoen euro kosten schrappen.

Nokia Bell is de nieuwe incarnatie van Alcatel-Lucent België dat in 2016 door Nokia werd overgenomen. Toen werden er al vestigingen in Mechelen en Herentals gesloten. Bij Nokia Bell vindt vooral onderzoek en ontwikkeling rond vaste en mobiele netwerken plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.