Dassault en Cognata testen autonome auto's digitaal

autonoom voertuig

Cognata gaat zijn Autonomous Vehicle Simulation Suite in het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes integreren. Deze Frans-Israëlische samenwerking maakt het voor ontwerpers en fabrikanten van autonome voertuigen voor het eerst mogelijk om in eenzelfde digitale omgeving te ontwerpen en te testen.

De integratie van de twee systemen moet de autonome rijervaring tijdens de gehele ontwikkelcyclus op een holistische wijze simuleren en onderzoekbaar maken. Met als voordelen dat autonome voertuigen sneller op de markt te brengen zijn en de veiligheid verder verbetert. Het platform een moet een soort one stop shop worden voor design, engineering, simulatie en programmamanagement van autonome voertuigen.

‘De samenwerking met Dassault Systèmes zorgt voor een drastische versnelling van het ontwikkelen van autonome voertuigen’, zegt Danny Atsmon, oprichter en ceo van Cognata. ‘Hoe eerder een fabrikant simulaties kan uitvoeren, hoe makkelijker het voor engineers is om individuele componenten van een autonoom rijdend voertuig te verbeteren. Zodat deze met de aanpassingen opnieuw in een virtuele omgeving te testen is, onder tal van verschillende scenario's.’

3DExperience biedt bedrijven in de transport- en mobiliteitssector een aantal zogeheten 'Industry Solution Experiences'. Een voorbeeld daarvan is 'Smart, Safe and Connected'. Deze oplossing maakt het mogelijk om nieuwe generaties voertuigen op een geheel nieuwe manier te ontwerpen, bouwen, leveren en gebruiken. Cognata's simulatieomgeving voegt daar duizenden scenario's aan toe. Fabrikanten van autonome voertuigen kunnen die gebruiken voor het ontwerpen en testen van hun mobiliteitsoplossingen in verschillende geografische omgevingen, bij verschillende verkeerspatronen en onder verschillende weersomstandigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-17T16:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.