Red Hat geeft transformatie Deutsche Bank zetje

Deutsche Bank gaat zijn Fabric-applicatieplatform ondersteunen met hybride cloudtechnologie van Red Hat. Fabric is een geautomatiseerd, self-service hybride cloudplatform dat applicaties sneller en efficiënter helpt te ontwikkelen, te leveren en te schalen.

Met Fabric wil Deutsche Bank zijn infrastructuur moderniseren, de flexibiliteit en efficiëntie vergroten en de time-to-market versnellen. Het is een next-generation platform dat de ontwikkelaars een ‘everything-as-a-service’-ervaring biedt bij het bouwen en implementeren van nieuwe applicaties.

Voor Fabric besloot Deutsche Bank Red Hats cloud-native stack te gebruiken in combinatie met Red Hat OpenShift Container Platform. De bank implementeerde Red Hat OpenShift Container Platform op Microsoft Azure als onderdeel van een nieuw hybride cloudplatform voor het bouwen, hosten en beheren van bankapplicaties. Het is het meest uitgebreide enterprise-Kubernetesplatform in de branche en geeft  it-teams cloudresources op grote schaal, met een standaard en consistent paas-first model.

OpenShift draait ook in de on-premise infrastructuur van de bank. Deutsche Bank kan hierdoor technologieën die al in productie zijn, blijven gebruiken en krijgt een platform voor applicaties binnen hybride cloud-omgevingen, van het datacenter tot meerdere public clouds. Zowel Red Hat Enterprise Linux als OpenShift Container Platform zijn geïmplementeerd en te onderhouden met Red Hat Ansible Tower, een framework dat it op grote schaal automatiseert en standaardiseert.

Momenteel ondersteunt Fabric zesduizend interne gebruikers verspreid over vierduizend projecten op vijftien unieke computing-omgevingen en meer dan tienduizend eindgebruikers wereldwijd. De bank behaalde zijn doelstelling voor het vergroten van zijn operationele efficiëntie en draait nu meer dan veertig procent van zijn workloads op vijf procent van zijn totale infrastructuur. Daarnaast duurt het nu slechts weken in plaats van maanden om ideeën van proof-of-concept naar productie te verplaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-15T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.