UPS richt drone-dochter voor pakjesvervoer op

De Amerikaanse pakjesspecialist UPS heeft een nieuw dochterbedrijf opgericht dat zich gaat bezighouden met vervoer via drones. UPS Flight Forward zal zich toeleggen op het ontwikkelen en besturen van onbemande luchttransportsystemen voor commerciële verzendingen.

De nieuwe dochteronderneming zou dit jaar al de zogenaamde Part 135-certificering kunnen verkrijgen. UPS zou daarmee een van de eerste gecertificeerde commerciële drone-operatoren in de Verenigde Staten worden. Met dit certificaat mogen dronevluchten buiten het gezichtsveld van de bestuurder afgewerkt worden en mogen vluchten overdag en ’s nachts plaatsvinden. Dergelijke vluchten zijn nog zeer beperkt in de VS en worden slechts uitzonderlijk goedgekeurd.

‘UPS is vastbesloten om technologie te gebruiken om de manier waarop we zaken doen te transformeren’, zegt Scott Price, chief transformation en strategy officer van UPS. ‘De oprichting van een dronekoeriersbedrijf en de start van reguliere activiteiten onder dit certificaat is een historisch moment voor UPS en voor de drone- en logistieke sector in bredere zin.’

Momenteel voert UPS al dronezendingen uit voor medische producten onder een specifieke regelgeving in Raleigh, North Carolina. Binnen dit programma levert het bedrijf medische stalen via onbemande drones en dit naast zijn koeriersdiensten op land. UPS gaf toen aan dat het zijn leveringsdiensten met drones verder wil uitbreiden naar andere ziekenhuizen of faciliteiten.

Ook bijvoorbeeld Amazon is aan het bekijken hoe het drones kan inzetten voor het leveren van pakjes. Het bedrijf is daarvoor lid van de Droneport-campus, nabij Brustem (Sint-Truiden). Ook in het VK voert Amazon al tests uit met droneleveringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-25T14:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.