Krëfel in zee met Beego voor tech-ondersteuning

Wie bij Krëfel een computer, een smartphone of een tv koopt, kan er ook meteen digitale assistentie aan huis bij krijgen. De elektronicaketen slaat daarvoor de handen in elkaar met startup Beego. Met een Beego DigiCheque kunnen klanten van Krëfel voor veertig euro per uur de hulp van een informaticastudent inroepen.

De Beego-medewerker kan bijvoorbeeld de nieuwe tv instellen, de computer op het wifi-netwerk aansluiten maar evengoed de smart wasmachine koppelen aan de smartphone. Volgens Beego-oprichter Frederic Scraeyen gaat voor veel consumenten (en zeker niet enkel voor senioren) de digitale revolutie te snel. ‘De vraag naar digitale hulp is bijzonder groot. Consumenten kopen een nieuw toestel, maar moeten daar vervolgens ook nog eens mee aan de slag: apps installeren op de smartphone, de tablet koppelen aan de wifi, Netflix op de tv integreren, foto’s overzetten via de cloud, die slimme wasmachine bedienen met de telefoon,… Zelfs voor wie wel mee op de digitale trein is gesprongen, kan dat een hele uitdaging zijn.’

Ook elektronicaketen Krëfel merkte dat veel klanten worstelden met hun nieuwe aangekochte toestellen. ‘Ze vragen ons regelmatig hoe ze hun computer, hun smartphone, hun tv,… moeten installeren en gebruiken’, zegt Jonathan De Nys, commercieel directeur van Krëfel. ‘Toestellen kunnen steeds meer, maar worden tegelijkertijd complexer. We zijn op zoek gegaan naar een oplossing om onze dienstverlening aan onze klanten ook na hun aankoop te versterken. We hebben al zestig jaar onze eigen installatiedienst, maar we willen nog een stap verder gaan. Om te garanderen dat klanten de mogelijkheden van de toestellen die ze bij ons aanschaffen ook echt benutten. Zo zijn we bij Beego uitgekomen.’

Beego werkt met een systeem van cheques. Eén cheque is één uur digitale assistentie aan huis waard. De cheque kan gebruikt worden in de regio’s waar de it-studenten van Beego actief zijn. Voorlopig is dat nog vooral in de ruime regio tussen Antwerpen en de Noorderkempen en enkele gemeenten in de Brusselse rand (inclusief Leuven). Ook Brugge, Gent en Oostende staan op de kaart. Binnen één tot drie dagen na de aanvraag kan de Beego-student langskomen.

De DigiCheques zijn voorlopig enkel te verkrijgen in de Krëfel-winkels in Schoten, Wilrijk en Rooigem, als proefproject. Na een evaluatie volgen dan mogelijk ook andere vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-09T15:34:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.