Investeringstak Engie stopt geld in Vyn

Zonne-energie

Vyntelligence, de video- en data-analysetechnologiegroep, kondigt een strategisch partnerschap aan met Engie New Ventures, de innovatie- en investeringsdivisie van energie- en dienstenleverancier Engie. Engie New Venture wordt een minderheidsinvesteerder in Vyn.

Het Britse Vyn ontwikkelt oplossingen om data te verzamelen via slimme videosystemen. Vyn moet Engie helpen meer inzicht te krijgen in zijn eigen assets en werkgebieden. Daarvoor zullen onderhoudstechnici bijvoorbeeld on-site videorapporten kunnen maken. De ai-technologie van Vyn interpreteert en analyseert deze en geeft aanbevelingen. 

Engie zal de technologie zelf inzetten om milieuvriendelijker te kunnen werken en de energietransitie beter aan te kunnen. Klanten van Engie kunnen daartoe bijvoorbeeld hun vastgoedportfolio en infrastructuur laten onderzoeken door de Vyn-systemen. 

‘Onze investering in Vyntelligence ligt in lijn met de strategie van Engie om onze activiteiten te digitaliseren’, zegt managing director Hendrik van Asbroek van Engie New Ventures. ‘We doen dat door innovatieve oplossingen te gebruiken in al onze verschillende energiediensten. Het verzamelen van verrijkte data en het gebruik van ai laat ons toe voorspellende diensten en interventies op te zetten die waarde kunnen genereren voor onze klanten en hun assets.’ 

Vyn werkt voor cliënten in telecom, energie en industrie en heeft zijn hoofdzetel in Londen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T10:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.