Juniper Networks in zee met Deutsche Telekom

Partners handen

Juniper Networks maakt bekend dat het een samenwerking is aangegaan met T-Systems (Deutsche Telecom) om een beheerde sd-wan-infrastructuur te ontwikkelen. Deze wordt aangeboden als een integrale service overlay-oplossing aan bedrijven met complexe netwerk- en connectiviteitsbehoeften.

Met dit aanbod richt T-Systems zich naar eigen zeggen op ‘de implementatie van moderne grootzakelijke netwerktechnologie met een veilig beheerd platform voor de levering van in meerdere clouds gehoste applicaties’. Daarnaast omvat het contract ook de levering van Smart sd-wan, een reeks van gestandaardiseerde beheerde sd-wan overlay services. Het door Juniper ondersteunde Smart sd-wan moet de pijler vormen van netwerkinfrastructuur die de basis wordt T-Systems’ digitale transformatie.

T-Systems heeft al een niet nader genoemd Europees transportbedrijf binnengehaald als ‘launching  customer’ voor deze diensten. Het bedrijf verwacht ook dat dit aanbod een substantiële omzetbijdrage zal leveren in de toekomst.

Voor de ontwikkeling van dit nieuwe dienstenaanbod heeft T-Systems diverse producten van Juniper geïntegreerd, waaronder Contrail Service Orchestration, een schaalbaar multi-tenant softwareplatform dat voorziet in geautomatiseerd connectiviteitsbeheer voor filialen. Dit platform verbetert het overzicht op het multi-cloudnetwerk voor T-Systems, dat daarmee de levering van netwerkservices kan optimaliseren.

Er komen daarnaast sd-wan-gateways uit de SRX-serie op de locatie van de klant die beveiliging bieden tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen en virtuele firewalls uit de vSRX-reeks. Een netwerkserviceplatform uit de NFX-reeks is eveneens voorzien. Dit platform is opgebouwd uit gestandaardiseerde 'customer premises equipment' en moet T-Systems in staat stellen om op eenvoudige wijze netwerkservices te ontwikkelen en aan klanten aan te bieden.

Alle infrastructuur van Juniper draait op Junos OS. Een uitgebreid ‘Connected Security’-pakket versterkt de netwerkbeveiliging met onder meer gebruikersauthenticatie door firewalls, applicatiebeveiliging, unified threat management en intrusion detection & prevention (IDPS)-systemen. Juniper Connected Security stelt deze en andere mogelijkheden binnen het hele netwerk beschikbaar voor de automatische bescherming van gebruikers en data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-22T15:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.