Film- en tv-producent combineert Diamanti en Splunk

Splunk hoofdkantoor San Francisco

De Amerikaanse film- en televisieproducent NBCUniversal combineert voortaan het Diamanti Kubernetes-platform met het data-analyse-platform van Splunk. Daardoor is meer data te verzetten, en dat ook nog eens op een hogere snelheid dan voorheen.

NBCUniversal (NBCU) produceert en distribueert film- en televisieproducties en ervaart duidelijk de verschuiving in het bedrijfsmodel naar rechtstreekse digitale afname van de mediadiensten door consumenten. Om de nieuwe business technisch beter te ondersteunen, was het concern al gestart met het samenbrengen van de interne softwareontwikkelaars en de mensen van de operationele dienstverlening. Daarbij werden containers en Kubernetes-technologie ingevoerd om de schaalbaarheid van applicaties te vergroten en de it-processen flexibeler en veerkrachtig te maken. De devops-omgeving leunde zwaar op Splunk-applicaties.

Wat echter snel duidelijk werd, was dat de prestaties te wensen overlieten. De architectuur had moeite met het opnemen en verwerken van ongeveer een terabyte aan data per dag, waardoor de organisatie worstelde met een enorme achterstand. Veel data bleven onverwerkt en het activeren van realtime-acties was niet langer mogelijk. De grenzen van de fysieke infrastructuur waren bereikt, software liet zich niet op grote schaal in gebruik nemen.

NBCU vond de oplossing in een 32-node Diamanti-cluster met een verwerkingscapaciteit van 200 terabyte aan data. De Splunk-applicaties werden overgezet naar bare-metal Kubernetes. Door het wegvallen van de overhead door virtualisatie (na het verwijderen van de hypervisors en andere overbodige abstractielagen), bleek het Diamanti-platform in staat tot het verwerken van een miljoen I/O-processen per seconde per node. Het resultaat: in plaats van een terabyte per dag aan data, verwerkt NBCU nu een terabyte per uur. De oorspronkelijke fysieke it-infrastructuur kon bovendien met een zesde worden ingekrompen, waardoor men bespaarde op stroom, koeling, ruimte in het datacenter en de meerkosten voor monitoring en onderhoud. Het mediaconcern becijferde dat ze de total cost of ownership voor de Splunk gerelateerde it-infrastructuur met tachtig procent heeft verlaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-17T11:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.