Frans Trigone Informatique treedt toe tot NRB Groep

Puzzel

Het Parijse Trigone Informatique, gespecialiseerd in het beheer en onderhoud op afstand van mainframe-systemen en gedistribueerde omgevingen, sluit zich aan bij de Belgische NRB Groep. NRB versterkt zo haar dienstenportfolio en bundelt de krachten met een lokale speler om de aanwezigheid in Frankrijk te vergroten.

Trigone werd opgericht in 1982, realiseert een jaaromzet van vijf miljoen euro en stelt zo’n zeventig mensen te werk, vooral gespecialiseerd in IBM Z-mainframes en in gedistribueerde omgevingen. Het bedrijf biedt diverse it-diensten, van remote of on-site productiebeheer tot compleet systeembeheer. De mainframe-gerelateerde activiteiten zijn goed voor 60 procent van hun omzet. Klanten zijn onder meer AXA, BNP Paribas en Société Générale.

Trigone was zelf al een tijd op zoek naar een overnemer, zegt ceo Denis Burtin. In NRB heeft het bedrijf een partner met een soortgelijk dna gevonden die hen kan versterken. ‘Het complementaire karakter van de diensten van Trigone en NRB stelt ons in staat om onze vaardigheden te bundelen en synergiën te genereren. NRB zal haar klanten dus nieuwe diensten kunnen aanbieden, met name op het gebied van 24/7-dienstverlening. Van onze kant zullen wij onze klanten een compleet pakket kunnen aanbieden, inclusief hosting, naast onze bestaande (remote) operationele managementdiensten en onze gespecialiseerde advies-, moderniserings-, migratie- en ontwikkelingsdiensten.’

Denis Burtin blijft aan boord bij Trigone dat ook een aparte juridische entiteit blijft binnen de NRB-groep. Met een geconsolideerde omzet van 351 miljoen euro in 2019 en drieduizend medewerkers is de NRB een van de grootste Belgische spelers in de ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-12T14:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.