Atos slaat drie overnames in een klap

hoofdkwartier

De Franse it-groep Atos kondigt drie overnames in een keer aan. Zowel beveiliger SEC Consult als Salesforce-specialist Eagle Creek zijn al deel van de Atos-familie. Met cloudspecialist Edifixio zijn onderhandelingen over de overname gestart.

SEC Consult is een van oorsprong Oostenrijkse security-consultant. Het bedrijf telt ongeveer tweehonderd medewerkers. Voor Atos is het een gelegenheid om zijn positie in cybersecurity in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) te versterken, zo motiveert het bedrijf de overname. SEC Consult krijgt via Atos dan weer toegang tot bijkomende markten en een groot, bestaand klantenbestand. SEC Consult houdt zich vooral bezig met penetratietesten, gesimuleerde cyberaanvallen (red teaming) en incidentrespons.

In de VS mag Salesforce Gold Partner Eagle Creek zich lid van de Atos-groep noemen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Minnesota en stelt ruim 250 mensen te werk. Al ruim twee decennia levert het Salesforce-implementaties en crm-diensten aan grote bedrijven in de financiële sector, verzekeringen, gezondheidszorg en telecommunicatie.

Met het Franse Edifixio begint Atos exclusieve overnamegesprekken, wat vaak zo ongeveer de laatste etappe is voor een definitieve overname. Ook dit bedrijf specialiseert zich in Salesforce-consulting, maar levert ook clouddiensten. Edifixio heeft 370 werknemers in dienst en is actief in Indië, Tunesië en de VS. Ook zij zijn Salesforce Gold-partner.

Het beursgenoteerde Atos heeft zo’n 110.000 werknemers in 73 en een jaarlijkse omzet van ongeveer twaalf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-22T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.