Siemens neemt Leidse bedrijf Culgi over

Deal handen schudden overname

Siemens kondigt de overname aan van het Leidse Culgi, een bedrijf dat software maakt voor complexe simulaties in de procesindustrie en de chemie. Culgi wordt onderdeel van Siemens Digital Industries Software en zijn technologie wordt ondergebracht in de Xcelerator-portfolio en Simcenter-software van Siemens.

De software van Culgi moet significante kostenverlagingen meebrengen en innovatie versnellen in de materialen- en procesindustrieën en zo product- en procestransformaties mogelijk maken.

‘Innovatie in soft materials engineering begint op quantum- en moleculaire niveaus’, zegt Jan Leuridan, topman van Siemens Digital Industries Software. ‘Met Culgi-technologie krijgen proces-engineers toegang tot een digital twin die modelling op micro-, meso-, en macro-schaal combineert. Dit maakt het mogelijk het gebruik van geavanceerde materialen op de product performance in een ontwerp te testen.’

Volgens Culgi-ceo Johannes Fraaije, tevens professor aan de Universiteit van Leiden, is het virtueel testen van nieuwe materialen in een vroeg stadium van de ontwikkeling, essentieel voor de digitale transformatie van de chemische industrie. ‘Met de integratie van Culgi’s moleculaire simulatiesoftware en diensten in het Simcenter-portfolio, bieden we ingenieurs een extra mogelijkheid om materialen effectief en efficiënt te testen. Zij hebben straks inzicht in de eigenschappen van de materialen over de hele waardeketting, van opstart tot procesontwikkeling, en van het logistieke proces tot en met de marktanalyse', aldus Fraaije.

De overname van Culgi bouwt verder op Siemens’ acquisitie van MultiMechanics, in november 2019. Die overname liet toe om efficiënte voorspellingen te doen omtrent eigenschappen en gedrag van vaste materialen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-05T11:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.