AG vertrouwt digitale transformatie toe aan TCS

Partners handen

Het van oorsprong Indische Tata Consultancy Services (TCS) gaat de Belgische verzekeraar AG ondersteunen bij zijn digitale transformatie. TCS wordt de strategische partner om via managed it-services de digitale kanalen te versterken en de it-systemen te verbeteren.

AG zal de expertise van TCS in de verzekeringssector benutten om zijn it-platform te moderniseren en zijn verzekeringsdiensten en digitale kanalen naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat van de samenwerking moet een robuuste en toekomstbestendige it-basis worden, die ‘meer wendbaarheid, een grotere operationele veerkracht en een superieure gebruikers- en klantbeleving’ moet meebrengen.

TCS zal daarnaast technologieën als iot, big data, blockchain, machine learning en ai aanwenden om de producten en diensten van AG een facelift te geven. Daarbij zullen ook startups uit het innovatienetwerk van TCS betrokken worden. TCS was eerder betrokken bij Yongo.be, een spaar- en beleggingsplatform van AG waar (groot)ouders kunnen sparen voor hun (klein)kinderen.

‘De verwachtingen van onze klanten nemen toe en veranderen en onze organisatie groeit mee’, zegt Philippe Van Belle, business operating officer van AG. ‘Daarom hadden we een it-partner nodig met een doorgedreven kennis van de verzekeringssector en met de flexibiliteit om aan onze unieke noden tegemoet te komen. Na een eerste positieve ervaring met de geslaagde oplevering van projecten zoals Yongo is TCS goed geplaatst om een sterke langetermijnpartner voor onze it-transformatieprojecten te worden.’    

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T10:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.