Ai-specialist Oqton haalt 40 miljoen dollar op

Het Belgisch-Amerikaanse Oqton heeft ruim veertig miljoen dollar opgehaald in een eerste investeringsronde. Deze stond onder leiding van Fortino Capital, PMV en engingeeringbedrijf Sandvik. De Belg Ben Schrauwen, de medeoprichter van het bedrijf, wordt de nieuwe algemeen directeur (ceo).

Oqton levert als softwareontwikkelaar ai-oplossingen voor de maakindustrie. Hun platform combineert verschillende silo’s van productiesoftware, zoals bijvoorbeeld product life cycle management en manufacturing execution system, in een tool. Dit maakt een hoge mate van ai-aangedreven automatisering en optimalisatie mogelijk. Gebruikers kunnen automatisch data capteren en repetitieve taken wegwerken, technologieën vanop afstand en op meerdere sites gebruiken en de productieplanning optimaliseren. Gebruikers kunnen het geïntegreerde platform ook koppelen aan hun traditionele technologieën, zoals las- en naverwerkingsmachines.

De nieuwe financiering wordt gebruikt om het platform verder te ontwikkelen en tegelijk de commerciële partnerships in meerdere domeinen uit te breiden (additive manufacturing, robotic welding, computer numerical control-tooling). Oprichters Samir Hanna en Ben Schrauwen en diverse privé-investeerders, waaronder Carl Bass (de voormalige ceo van Autodesk), Dries Buytaert (Drupal en Acquia) en Peter Mercelis (Layerwise), namen aan de kapitaalronde deel. 

Deze financieringsronde valt samen met de aankondiging dat Ben Schrauwen, tot op heden cto, de nieuwe ceo van Oqton wordt. Medeoprichter en aftredend ceo Samir Hanna wordt uitvoerend voorzitter. Beide serie-ondernemers waren eerder samen aan de slag bij Autodesk, waar ze respectievelijk tien en vier jaar leidinggevende posities bekleedden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-18T16:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.