Thales levert ‘defensie-cloud’ aan Navo

Soldaten

De Navo heeft Thales geselecteerd om de eerste ‘defensie-cloudcapaciteit’ te leveren die over het gehele operationele gebied is uit te rollen. Het betreft een compacte en volledig gecertificeerde oplossing voor end-to-end-beheer en controle van connectiviteit, applicaties en datahosting.

De oplossing van Thales is in minder dan 24 uur in te zetten in een operationeel gebied. Aangezien militaire operaties meer datagedreven worden, is het voor de legertop cruciaal om toegang te hebben tot data en applicaties. Thales’ defence-cloud stelt de krijgsmacht in staat om data in realtime te analyseren en te delen vanuit het commandocentrum naar het operationeel gebied. Hiermee wordt de digitale transformatie veilig voortgezet en de beslissingscyclus verkort, zodat operationeel voordeel wordt behaald en behouden.

Zulke oplossingen kostten tot nog toe veel mankracht en tijd om uit te rollen. Vaak zijn tientallen gespecialiseerde technici maanden bezig op locaties in de buurt van de gevechtszone, om de vereiste middelen in te zetten. Door de Defence Cloud en de bijbehorende Service Design Studio met orkestratiesysteem in te zetten, kan een klein team binnen een paar uur it-services en -applicaties leveren op locaties duizenden kilometers verderop. Het systeem van Thales biedt een breed scala aan mogelijke configuraties. Van gemakkelijk schaalbare infrastructuur met zeer uitgebreide capaciteit voor het commando hoofdkwartier, tot alles-in-één-systemen die een vooruitgeschoven basis in een paar uur transformeren tot een nieuwe cloud-omgeving.

Defence Cloud is een compacte, modulaire en geïntegreerde oplossing en omvat alle componenten van de militaire commandoposten (hardwarebehuizing, servers, gegevensopslagmedia, toezichtsysteem en dergelijke) en het voldoet aan strenge prestatie-eisen qua grootte, gewicht en vermogen (swap; size, weight & power) om de implementatie te vereenvoudigen en logistieke bewegingen te minimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T09:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.