Forrester kiest leiders bij cloudtransitie

Onderzoeksbureau Forrester vindt Accenture, Infosys, IBM, TCS, Deloitte en HCL Technologies momenteel de leiders in de markt voor ondersteuning bij cloudtransities. Dat blijkt uit het rapport 'The Forrester Wave: Application Modernization And Migration Services, Q3 2021'.

Dienstverleners die grote bedrijven helpen bij hun reis naar de cloud moeten tegenwoordig beschikken over een breed scala aan capaciteiten. Ze dienen ook een onderscheidende visie te hebben op migratie en modernisering van applicaties. Verder is een voortdurende toewijding aan deze markt nodig. De service moet steeds beter en uitgebreider, aldus Forrester. 

Het onderzoeksbureau hanteerde bij haar vergelijking van de veertien in zijn ogen belangrijkste leveranciers 26 criteria. Behalve eerdergenoemde zes zijn ook Atos, Capgemini, Cognizant, Epam, EY, Larsen & Toubro Infotech (LTI), NTT Data en Wipro beoordeeld. Een aantal partijen, zoals Hexaware, PwC, Slalom, Thoughtworks en Virtusa, kwamen niet in aanmerking of wilden niet deelnemen aan deze evaluatie. Opvallend is het ontbreken van DXC Technology.

Forrester ziet een voortdurende modernisering als gevolg van geavanceerde cloud-native technologieën. Dit gaat ten koste van lift-and-shift-migraties. Tegelijkertijd zijn de hyperscale cloudaanbieders zelf centraal komen te staan in de migratie- en moderniseringstrajecten van klanten. Ze worden niet alleen belangrijke strategische partners voor grote zakelijke klanten, maar nemen ook deel in speciale go-to-market-eenheden die de grote systeemintegrators vormen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-27T16:45:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.