Amadys mag voor Unifiber ook Wallonië verglazen

Unifiber, de joint-venture van Eurofiber en Proximus, heeft een vijfjarig contract getekend met systeemintegrator Amadys. Amadys mag alle PoP's en passieve componenten zal leveren voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Wallonië. Het bedrijf doet dat ook al in Vlaanderen, voor de joint-venture Fiberklaar.

Unifiber heeft eerder al zijn ambitie uitgesproken om in de komende jaren 600.000 Waalse gezinnen toegang tot optische vezels te bieden. Om dit alles mogelijk te maken, tekende het bedrijf nu een contract met end-to-end systeemintegrator Amadys, over de levering van alle glasvezelnetwerkcomponenten, inclusief de Point of Presences. Proximus en Amadys kennen mekaar al. In de joint-venture Fiberklaar, die Vlaanderen bedient, werken ze ook al samen. 

Twee weken geleden installeerde Amadys al de eerste PoP in Waterloo, er zullen er nog 199 volgen. ‘We kunnen vertrouwen op onze in-house ervaring van glasvezel roll-outs in Nederland en in Vlaanderen om Unifiber te ondersteunen met grote expertise, beschikbaarheid van materialen en tijdige leveringen’, zegt Hein Wilderjans, ceo van Amadys. 

Drieëndertig Waalse gemeenten hebben vandaag al de samenwerking met Unifiber gevalideerd, goed voor zo'n 200.000 huishoudens. Om de doelstelling te halen om 600.000 gezinnen te voorzien van glasvezeltechnologie, zijn 2.000 vergunningen nodig om de werken in de straten uit te voeren en 200 om de PoP's aan te leggen. In totaal zal 10.000 km door Amadys geleverde glasvezelkabel door Unifiber worden geïnstalleerd.

Om de uitrol van glasvezel in ons land te versnellen, heeft Proximus twee joint-ventures opgericht. In Vlaanderen is dat met Delta Fiber en kreeg de samenwerking de naam ‘Fiberklaar’. In Wallonië is dat met Eurofiber, onder de naam ‘Unifiber’. De netwerken die door Proximus worden uitgerold staat open voor iedereen. Elke operator kan deze dus gebruiken om zijn diensten aan te bieden. Vandaag hebben een kleine veertig van hen daarover al een overeenkomst gesloten met Proximus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-08T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.