Atlas Copco gaat voor SAP S/4Hana

Atlas Copco Warehouse

Atlas Copco Airpower gaat zijn wereldwijde distributiecentra aansturen met SAP S/4Hana. Het project omvat erp, extended warehouse management, transport management en dispatching. De eerste fase impliceert de bouw van een global template en de uitrol daarvan in Charlotte (VS). Distributiecentra in Shanghai en Wilrijk volgen later. De realisatie kende Atlas Copco toe aan de Belgische SAP consultants van TheValueChain.

Atlas Copco Airpower is een van oorsprong Zweedse fabrikant van onder meer compressoren en stroomgroepen. De stock van het bedrijf is gegroepeerd in drie distributiecentra (dc’s). Vandaaruit levert het servicecomponenten en bedient het klanten in meer dan honderdtachtig landen. Zo wordt de wereldwijde voorraad geoptimaliseerd en vereenvoudigt het bedrijf de interactie met productievestigingen en customer centers. De dc’s krijgen nu ook een gemeenschappelijk it-platform op basis van SAP S/4Hana.

‘Met dit programma optimaliseren wij de transparantie, snelheid en kwaliteit van de diensten aan onze klanten’, zegt Hans Thibau, vice president logistiek van Atlas Copco. ‘Het geconsolideerde platform zal de beschikbaarheid van de componenten optimaliseren, en geeft ons een goede digitale basis om meer dan negentigduizend geconnecteerde machines te ondersteunen. De nieuwste release van SAP S/4Hana voegt veel embedded functionaliteit toe rond warehouse- en transportmanagement. Bovendien wordt de integratie met nieuwe technologieën zoals internet of things eenvoudiger.’  

TheValueChain zelf reageert met trots op deze deal. “Dit is een erkenning voor het kwaliteitswerk van het hele team, en het resultaat van een jarenlange investering in kennis en expertise”, zegt managing partner Ivan Leysen. TheValueChain maakt deel uit van de Gumption-groep. Het heeft vestigingen in Nederland, Luxemburg en Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.