Indiase Wipro neemt Amerikaanse ITI over

Overname

De Indiase it-consultant Wipro heeft het Amerikaanse International TechneGroup (ITI) overgenomen. ITI is een leverancier van digital engineering- en manufacturing-oplossingen.

ITI levert wereldwijd diensten op het gebied van computer aided design (cad)- en product lifecycle management (plm)-interoperability. Met zijn oplossingen voor model based enterprise (mbe), data-interoperability en datamigratie is ITI ook betrokken bij Industry 4.0 en helpt het met het bouwen van ‘next generation’ digitale ondernemingen. ITI is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Milford, Ohio (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in het VK, Italië, Israël en Duitsland en biedt softwareproducten en -diensten aan fabrikanten in de luchtvaart, automotive en gezondheidszorg.

Het aanbod en de oplossingen van ITI zullen worden geconsolideerd als onderdeel van Wipro's Industrial & Engineering Services-activiteiten. Dit wordt meteen ook de Amerikaanse dochteronderneming van ITI.  

‘Deze overname vormt een aanvulling op de kernvaardigheden van Wipro in Industry 4.0 en stelt ons in staat om end-to-end-oplossingen aan te bieden in digital engineering en manufacturing’, zegt Harmeet Wipro-topman Chauhan. ‘We heten de medewerkers van ITI welkom en zijn ervan overtuigd dat hun unieke aanbod en oplossingen waarde toevoegen aan onze organisatie.’

Wipro draait een wereldwijde omzet van bijna 8,5 miljard dollar en heeft 170.000 mensen in dienst. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1945, toen het startte als een producent van oliën en als groenteverwerker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.