Siemens neemt 3D-printspecialist Atlas 3D over

3D-printsoftware

Siemens heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Atlas 3D, een Amerikaanse ontwikkelaar van software voor DMLS-printers (Direct Metal Laser Sintering). Deze software voorziet ontwerpers automatisch en bijna in real-time van de beste printoriëntatie en biedt daarnaast de vereiste ondersteuningsstructuur voor ‘additive’ onderdelen.

Atlas 3D sluit zich aan bij Siemens Digital Industries Software, waar het de mogelijkheden voor additive manufacturing in de Xcelerator-softwareportfolio uitbreidt. De Sunata-software van het bedrijf maakt gebruik van thermische vervormingsanalyse en biedt zo een eenvoudige en geautomatiseerde manier om de oriëntatie van onderdelen te optimaliseren en ondersteunende structuren te genereren. Hierdoor kan de ontwerper – in plaats van de analist – simulaties uitvoeren. Dat heeft dan weer als voordeel dat er minder downstream-analyses via Simcenter-software nodig zijn om een onderdeel te verkrijgen dat aan de ontwerpvereisten voldoet.

De hoge foutenmarge in 3D-printen is een van de belangrijkste uitdagingen die moeten opgelost worden voor dit procedé in hoge volume-productie kan ingezet worden. De Sunata-software kan hierbij helpen door frond end-designers een eenvoudige en automatische manier te geven om veel sneller tot een ‘right first time’-build te komen. Sunata maakt gebruikt van GPU-acceleratie en kan tot honderdmaal sneller tot resultaten komen dan vergelijkbare software. 

De acquisitie wordt nog deze maand afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-14T17:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.