Pexip maakt droomdebuut op de beurs

Pexip, een Noorse leverancier van videoconferencingsoftware, heeft zijn eerste beursdag afgesloten met een koerswinst van ruim vijftig procent. Dat schrijft De Tijd. Het bedrijf maakt ‘middleware’ voor verschillende videoconferencingdiensten. Daarmee kunnen gebruikers naadloos samenwerken over verschillende diensten heen.

Infinity, zo heet het platform dat Pexip ontwikkelde en dat beleggers bijzonder weet te charmeren. Het is koppelt verschillende video-vergaderdiensten als Skype, Teams en Zoom aan mekaar, zodat gebruikers van die diensten met elkaar kunnen communiceren via eenzelfde, uniforme interface.

Er zijn meer bedrijven die dit soort software maken, het Amerikaanse BlueJeans bijvoorbeeld, maar Pexip wordt als van de meest gebruiksvriendelijke en veiligste beschouwd. Gebruikers kunnen gesprekken via hun eigen servers laten verlopen. Het werkt ook met oudere legacy-systemen voor videoconferencing, zoals Tandberg en Polycom en kan deze koppelen aan webplatformen als Zoom en Teams.

Pexip werd in 2013 opgericht door oudgedienden van Cisco en Tandberg. Of hun oplossing op termijn succesvol zal blijven, is koffiedik kijken. Webex en Teams werken bijvoorbeeld al samen aan een directe interface, waardoor Pexip overbodig zou worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-15T11:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.