Servicenow laat werknemers veilig naar werk terugkeren

werkplek

Servicenow heeft zijn Safe Workplace gelanceerd. De suite met vier apps en een dashboard is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij de essentiële stappen om werknemers veilig en gezond terug te laten keren op de werkplek. De suite is per direct beschikbaar.

De Servicenow Workplace-app-suite wordt ondersteund door het Now-platform en bevat vier nieuwe apps en een dashboard waarmee bedrijven kunnen bepalen of hun werknemers en werkplekken klaar zijn voor een terugkeer naar kantoor.

Employee Readiness Surveys helpt bedrijven bij het bepalen in hoeverre werknemers bereid zijn om terug te keren op kantoor, door antwoorden te krijgen op vragen over de bereidheid en interesse om terug te keren. Bedrijven kunnen deze antwoorden gebruiken voor een soepele herintrede op kantoor.

Employee Health Screening laat bedrijven werknemers screenen voordat ze terugkeren, bijvoorbeeld op temperatuurcontrole en persoonlijke beschermingsmiddelen. Zo kunnen werkgevers bekijken of een terugkeer veilig is. De app biedt ook een rapportage-dashboard om trends te bekijken en de terugkeer van werknemers te registreren.

Workplace Safety Management helpt facility- en workplace services managers in het voorzien van schone en hygiënische werkplekken. Met de app kunnen managers diensten indelen, zodat werknemers voor een bepaalde tijd gebruik kunnen maken van de werkplek, en vervolgens schoonmaakagenda’s aanpassen. Rapportages en dashboards bieden realtime-inzichten in reserveringen en reserveringsdrempels van verschillende verdiepingen, gebouwen en plekken. Er is daarnaast een realtime-inzicht in de status van schoonmaakactiviteiten en een full-audit-historie.

Met Workplace PPE Inventory Management, ten slotte, kunnen organisaties hun voorraad aan persoonlijke beschermingsmiddelen beheren. De app biedt een uitgebreid overzicht van de inventaris per locatie en van de gehele werkplek en inzicht in hoe de voorraad zich heeft ontwikkeld. Voorraadniveaus kunnen dagelijks worden geüpdatet voor nauwkeurig inventarisbeheer.

Door gebruik te maken van het Now-platform verzamelt Servicenow alle data uit deze apps en worden de gegevens in één overzicht weergegeven in het Safe Workplace Dashboard. Het dashboard visualiseert de data van deze apps en voorzien in een kaart die gebruikmaakt van publieke data over infectiecijfers. Hierdoor kunnen organisaties zien hoe infecties er geografisch uitzien en dit toespitsen op specifieke werklocaties. Locaties zijn gemarkeerd met indicatoren die aangeven of een bedrijf open kan en open kan blijven, gebaseerd op werkplekbeschikbaarheid en werknemersbereidheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-22T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.