PeopleWare breidt uit naar Hasselt en Lissabon

kantoor

Het Lierse softwarebedrijf PeopleWare gaat uitbreiden. Het bedrijf opent een hub op de Corda Campus in Hasselt en start een vennootschap in Lissabon, samen met zusterbedrijf Elmos.

Met de Hasseltse hub wil PeopleWare tegemoet komen aan zijn werknemers uit Limburg die nu vaak lang onderweg zijn om in Lier te geraken. Al heeft de campus, die ook weleens het Silicon Valley van België wordt genoemd, ook andere belangrijke troeven voor het softwarebedrijf.

‘Hier zijn veel verschillende it-bedrijven gevestigd en ook veel starters beginnen hun carrière hier’, zegt ceo Werner Walgaeren. ‘Het is niet alleen een broeihaard van talent, maar ook een bijzonder inspirerende plaats om te werken. Ons nieuwe kantoor heeft ook een perfecte ligging. Midden in de driehoek Leuven, Luik, Eindhoven. Van hieruit kunnen we makkelijker regionale klanten ondersteunen, en zelfs nieuwe aantrekken. Een stad als Maastricht is nu vlakbij. En natuurlijk willen we ook groeien door lokaal talent aan te trekken.’ Voorlopig is er in het kantoor in Hasselt plaats voorzien voor twaalf medewerkers. PeopleWare hoopt dat op termijn verder uit te breiden.

Naast het nieuwe kantoor in Hasselt, start PeopleWare ook een vennootschap in het Portugese Lissabon, samen met zusterbedrijf Elmos. ITejo Services zal vanuit Lissabon ondersteuning geven aan de project ontwikkelingsteams van PeopleWare in België.

Valgaeren: ‘We starten met vijf mensen in Lissabon, maar streven naar  een snelle uitbreiding. Lissabon is een echte it-hotspot en telt veel jonge getalenteerde it’ers, die perfect Engels spreken. De stad organiseert elk jaar een grote Web Summit-beurs waar zo’n zeventigduizend deelnemers naartoe komen van over de hele wereld.’

Peopleware werd opgericht in 1994 en bouwt softwareprojecten op maat voor bedrijven. Het zet daarvoor onder meer de AWS-cloud, .Net, Java, Javascript en Delphi in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-08T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.