Agoria kiest Proximus SpearIT voor digitale werkplek

Werkplek

Proximus SpearIT uit Evere is voor de komende drie jaar aangesteld als digitale werkplek- en cloudpartner van technologiefederatie Agoria. Het bedrijf levert diverse Microsoft-producten op het gebied van digitale werkplekken, aangevuld met diensten voor security, data-analyses en gebruikersadoptie. De klus start vanaf januari 2021, met voorafgaande transitieperiode.

Proximus SpearIT levert diverse Microsoft-producten aan Agoria, zoals Office 365, Microsoft 365 en Microsoft Teams (met telefonie-integratie). Daarnaast is de Everse organisatie verantwoordelijk voor het beheer van de benodigde apparatuur (laptops en smartphones) en het aanvullende werkplekmateriaal, zoals docking stations, schermen, headsets en materiaal voor audio- en videoconferencing.

De it-dienstverlener is bovendien aangesteld als leverancier van aanvullende producten en diensten, zoals end-point security en predictive analytics software. Het bedrijf gaat Agoria-medewerkers begeleiden voor een betere gebruikersadoptie van de nieuwe omgeving. Tot slot realiseert de onderneming migraties naar en het serverbeheer in Azure voor de (web)applicaties.

Workplace-as-a-service

‘Het vernieuwende aan de diensten bij Agoria zit enerzijds in de integratie van verschillende bouwblokken uit de Microsoft-cloud en anderzijds in de workplace-as-a-service met focus op de eindgebruikers’, vertelt Agoria-ceo Christian Dekeyser. ‘In de Agoria workplace-as-a-service krijgen klanten een adoptieplan opdat ze de nieuwe mogelijkheden van hun digitale werkplekken eigen maken. Daarenboven krijgen gebruikers hulp van een proactieve kunstmatige intelligentie die oplossingen kan suggereren op basis van een kennisdatabase, netwerkanalyse en meldingen van andere gebruikers.’

Technologiefederatie Agoria telt bijna tweeduizend lidbedrijven. De dienstverlening en standpunten van de organisatie zijn gericht op kennis en opleiding, marktontwikkeling, regelgeving, digitalisering, slimme ecosystemen, infrastructuur, maakindustrie, klimaat, milieu en energie. De organisatie telt zo’n tweehonderd medewerkers, die werken in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi. Marc Lambotte is de algemeen directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-13T09:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.