Omzet videodienst Zoom schiet door het dak

De videobeldienst Zoom heeft dit jaar een kwantumsprong in omzet gemaakt. Het bedrijf wist zijn zakencijfer te verviervoudigen, met dank aan de coronapandemie en het massale thuiswerken. Ook voor 2021 verwacht het bedrijf groei, al zal die waarschijnlijk niet het niveau van vorig jaar halen.

Het juiste product op het juiste moment, dat was Zoom in 2020. Het Amerikaans softwarebedrijf voor teleconferentieservice heeft zijn boekjaar afgesloten met een omzet van 2,65 miljard dollar, vier keer zoveel als in 2019. Onder de streep houdt het daar bijna een miljard dollar winst aan over, ook qua marges zit het dus snor voor Zoom.

Momenteel bedient Zoom wereldwijd meer dan 467.000 klanten die elk meer dan tien werknemers hebben, 470 procent meer dan vorig jaar.

Ook voor dit jaar verwacht het bedrijf groeicijfers, al is het verschroeiende tempo van 2020 allicht niet aan te houden. Zoom mikt voor 2021 op een omzet van 3,76 à 3,78 miljard dollar. Ook de winst kan met een goed kwart omhoog, hoopt het management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T10:29:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.