Extreme Networks zet turbo op wifi van Justitie

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Extreme Networks heeft de netwerkinfrastructuur van de Federale Overheidsdienst Justitie vernieuwd. Concreet werd in 240 gebouwen de wifi geüpgraded zodat deze nu twintig keer sneller werkt dan voorheen. De beveiliging werd door Orange Cyberdefense verzorgd.

Door de nieuwe wifi-infrastructuur krijgt de digitalisering van het justitieel systeem een zetje. Zo wordt het bijvoorbeeld veel makkelijker om digitale rechtszittingen en gevangenisbezoeken te houden. Ook stelt het de 23.000 werknemers van de FOD en duizenden gebruikers, waaronder burgers en politie, in staat om veilig informatie te delen en toegang te krijgen tot kritische applicaties.

Extreme zette zijn nieuwste generatie routers en switches in voor een betrouwbaar en snel netwerk. Met ‘Fabric Connect’ werd een netwerkarchitectuur gecreëerd waarmee de FOD zelf upgrades kan doorvoeren en waarmee het verkeer snel hersteld kan worden in geval van problemen. De tijd die aan upgrades gespendeerd moet worden, blijft zo ook binnen de perken.

‘Het veilig en snel digitaliseren van het justitiële systeem was al lange tijd een doelstelling van het Belgische overheid, om zo diensten te moderniseren en verbeteren’, zegt Jimmy De Laet, ict infrastructure director bij de FOD Justitie. ‘Doordat Extreme Networks en Orange Cyberdefense ons hebben voorzien van een nieuw netwerk en 24/7 technische ondersteuning, hebben we deze doelstelling weten te behalen om het delen van informatie te verbeteren en nieuwe digitale diensten aan te bieden. Ons nieuwe netwerk is echt een gamechanger voor de manier waarop ons justitiële systeem opereert.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-25T16:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.