Zoom maakt 100 miljoen vrij voor appontwikkelaars

De videovergaderdienst Zoom heeft een nieuw fonds opgericht om ontwikkelaars te helpen met het ontwikkelen van apps voor zijn platform. Het Zoom Apps Fund wordt initieel gespijsd met honderd miljoen dollar.

Met het fonds wil Zoom de groei stimuleren van Zoom's ecosysteem van apps, integraties, het ontwikkelaarsplatform en hardware. Bedrijven in het portfolio kunnen investeringen van 250.000 tot 2,5 miljoen dollar ontvangen. Daarmee moeten dan oplossingen ontwikkeld worden waarmee Zoom-klanten beter kunnen vergaderen, communiceren en samenwerken. 

De apps kunnen direct in het Zoom-platform integreren.

Er zijn momenteel al tientallen Zoom Apps in ontwikkeling. Het fonds investeert ‘in ontwikkelaars van veelbelovende producten die waardevolle gebruikerservaringen bieden aan Zoom-klanten’, zegt het bedrijf. 

‘Zonder de steun van vroege investeerders zou Zoom niet zijn wat het nu is’, zegt Eric S. Yuan, topman en oprichter van Zoom. ‘Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat we vergaderingen productief en leuk moeten houden. Ik hoop dat het Zoom Apps Fund onze klanten zal helpen om nog prettiger samen te komen en samen te werken, en dat het tegelijkertijd ondernemers helpt om nieuwe ondernemingen op te bouwen terwijl ons platform zich verder ontwikkelt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-19T15:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.