Ivanti rondt strategische investering af

De Amerikaanse werkplekbeheerder en -beveiliger Ivanti heeft een strategische investering gekregen van Charlesbank Capital Partners. De investeringsmaatschappij sluit zich aan bij bestaande investeerders Clearlake Capital en TA Associates als institutionele aandeelhouder in Ivanti. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Ivanti uit Salt Lake City levert oplossingen voor het automatiseren van it- en beveiligingsoperaties. Bedrijven kunnen hiermee hun infrastructuur in kaart brengen, beheren, beveiligen en onderhouden, van cloudomgevingen tot edge-apparaten. Het bijkomende kapitaal van Charlesbank wil Avanti aanwenden voor productinnovaties en nieuwe overnames. Charlesbank, Clearlake en TA zullen nu ook gelijkwaardig vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur van Ivanti.

Clearlake Capital richtte in 2017 Ivanti op nadat het Landesk had overgenomen van Thoma Bravo. Het fonds voegde Landesk samen met Heat Software, waarna Ivanti het levenslicht zag. Daarna nam het onder andere RES Software over.

In februari van dit jaar kocht Ivanti nog Cherwell. In september vorig jaar werden ook al MobileIron en Pulse ingelijfd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-31T17:14:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.