Happeo krijgt 25 mln om informatiechaos te beteugelen

Het Finse Happeo heeft een investering ter waarde van 25 miljoen euro opgehaald. De serie-B financieringsronde werd geleid door het Nederlandse Endeit Capital. Het Belgische Smartfin sloot later als co-leider aan, gevolgd door het Finse Evli Growth Partners. Happeo biedt een online-omgeving waarmee organisaties de informatiechaos op de werkvloer kunnen beteugelen.

Bij de financieringsronde voegden zich ook eerdere investeerders INKEF Capital, Maki.vc en Vendep Capital. Met de financiering investeert Happeo in de verdere ontwikkeling van zijn product- en ontwikkelteams. Het bedrijf uit Helsinki wil zijn groei in zowel Europa als Noord-Amerika versnellen.

Happeo levert moderne intranetsoftware waarmee organisaties de overvloed aan informatie voor werknemers kunnen kanaliseren. Het door de pandemie in zwang geraakte thuiswerken en hybride werken hebben een stortvloed aan online-tools veroorzaakt. Met het platform van Happeo behouden gebruikers het overzicht over alle informatie die afkomstig is uit de software-as-a-service (saas)-tools, waardoor hun zoektijd vermindert. Daarnaast kunnen organisaties met de oplossing op één plek al hun bestanden en documenten in context hosten.

110 saas-tools

Volgens het Finse softwarebedrijf gebruikte een gemiddeld bedrijf in 2021 maar liefst 110 saas-tools. Daardoor zijn werknemers onnodig veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de juiste informatie om hun werk te doen. 'Bovendien neemt het aantal intern verstuurde berichten tussen werknemers toe naarmate een organisatie groeit. Dit veroorzaakt chaos in de informatievoorziening. Met Happeo worden belangrijke updates niet meer in afzonderlijke communicatieapplicaties gedeeld, maar op een centrale plek. Hierdoor kunnen werknemers deze gemakkelijk terugvinden en kunnen ze de messaging tools weer voor samenwerking gebruiken', aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-07T11:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.