Microsoft neemt afscheid van merknaam Office

Eerste echte ingreep op het Office-merk in dertig jaar

Het einde van Microsoft Office is in zicht. Het techbedrijf bundelt alle software in Microsoft 365. De individuele namen van toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint, blijven wel bestaan. Het gaat om de eerste echte ingreep op het Office-merk van Microsoft in dertig jaar.

Microsoft meldt in een vraag/antwoord-lijst op zijn website dat de merknaam Office in de nabije toekomst verdwijnt. Het betreft Office.com, de mobiele Office-app en de Office-app voor Windows. Die diensten worden hernoemd of geïntegreerd in de Microsoft 365-app. Deze wijzigingen gelden voor iedereen die de Office-app gebruikt voor werk, school of persoonlijk gebruik.

365

In de plaats komt Microsoft 365, het zogenaamde productiviteitsplatform met apps als Microsoft Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive en meer. Er zijn, volgens Microsoft, geen gevolgen voor de bestaande account, profiel, abonnement of bestanden van klanten.

De app zal automatisch worden bijgewerkt met een nieuw logo. Die bredere Microsoft 365-app komt ook uit op de mobiele platformen Android en iOS. Dat is een upgrade, want daar is nu alleen nog een Office-app aanwezig. Maar in die app zouden de Microsoft 365-functies worden geïntegreerd.

Word en Excel

En wat met tools als Word en Excel? Die individuele toepassingen blijven bestaan als onderdeel van Microsoft 365. Het bedrijf blijft ook eenmalige aankopen van apps als Word, Excel, PowerPoint en Outlook aanbieden aan consumenten en bedrijven. De veranderingen rond Office.com starten in november 2022. In januari 2023 beginnen de aanpassingen voor de Office-app op Windows en de mobile Office-app.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-14T11:08:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.